Vidám nyári mosolyok

A kecskeméti Gupa parkban megrendezett családi piknik emlékeivel és sok-sok képével szeretném felidézni most a nyarat, egy ilyen esős, borongós napon. A gyerekek színesre festett, vidám arcai köszöntek vissza rám a fotókon, ahogy lapozgattam a képtárat, és úgy véltem, bizonyára mindenkit feltölt majd egy kis melegséggel, ahogyan engem is.

guba park guba park

Az először megrendezésre került kis fesztivál remek hangulatban zajlott július 2-án. A nap gyönyörűen sütött, babakocsik, totyogók, ovisok és iskolások hada lepte el szüleikkel együtt a füves teret. Arcfestés, színpadi program, étel, ital, báb előadás, futóverseny, különleges biciklik, könyvek, zene és tánc. Felsorolhatatlanul sokszínű program fogadta az ingyenes rendezvényre látogatókat.

A színes kavalkádban mi is helyet kaptunk mozaik matricáinkkal. Még ki sem pakoltunk, amikor már ott ültek a kíváncsi és lelkes kis alkotók az asztalainknál. A gyerekek ösztönösen nekiálltak és lenyűgöző alkotásokat készítettek, csak egy kis segítségre és iránymutatásra volt szükségük ahhoz, hogy hogyan is kell rombuszainkból mandalát készíteni. Mi meg csak figyeltük, hogy mennyire egyszerűen is megy nekik, akár a játék. Nem gondolkodták túl, a fantáziájuk a mozaik darabkákat meglátva könnyedén szárnyra kapott, az elkészült képeket pedig elégedetten szemlélték, és büszkén mutatták meg azokat szüleiknek.

guba park guba park guba park

Már lassan szürkületbe nyúlt, mikor az utolsó gyerekeke is (akik aznap nem először voltak nálunk) felálltak asztalainktól, hogy szüleikkel haza induljanak. A parkban elkezdődött a felnőtteknek szóló zenei színpadi program, mi pedig kissé elfáradva, de érzelmileg buggyanásig feltöltődve elkezdtük összepakolni azt a néhány maroknyi színes matricát, ami még megmaradt.

guba park guba park guba park

guba park guba park

0
    0
    Kosár
    Üres a kosárBolt