Hogyan készíts csodás egyedi függőt?

Itt az anyák napja, és valami különlegessel szerettem volna meglepni a nagymamámat. Mamikám már jelezte, hogy szeretne valami színeset, amit én készítek, és nem falra, hanem ablakba, hogy mindenki láthassa az utcáról is! :)

Így született meg a függő gondolata!

Készítek egy olyan mandalát, aminek mindkét oldala színes

és az álomfogókhoz hasonló lógó rombuszokat is kap majd :)

Egyáltalán nem nehéz, vágjatok bele bátran! Készítsetek mesés függőket! Lógathatod ablakba, térbe, ajtóra vagy a kiságy fölé…. 

Szükséged lesz egy doboz mozaik matricára, ceruzára, ollóra és vonalzóra. Fonalra is szükség lesz, de használhatsz damilt, raffiát vagy zsineget is.
Mérd ki a papírod közepét mindkét oldalon! Én 30×30 cm-es kartont használtam. (A dobozokban 4 db 22×22 cm-es karton van, egyesével vagy összeragasztva is használhatod.)

Tervezd meg a mintádat! Arra kell figyelmesnek lenni, hogy minden színből maradjon elegendő a hátoldalra és a függőkre is! Ha ez bonyolultan hangzik, akkor felezd meg a matricáidat, hiszen két oldalt kell majd kidíszítened!

Több variációt is megnéztem és végül ennél maradtam:

Ha megvan a mintád, a közepétől kifelé haladva körkörösen ragaszd fel! Ha kész van, vágd körbe és fordítsd meg! Ha nem jelölted be az elején mindkét oldalon a középpontot, akkor még most is megteheted.

Itt láthatod, hogy hova kell majd betenni a fonalakat a matricák alá. Érdemes 2-3 matricával rögzíteni minden fonal véget. Én fent akasztónak damilt használtam, a lógóknak pedig fonalat.

Válassz fonalat majd kezd el a középponttól ismét a minta ragasztást. Ebben a fázisban ragaszd a fonalakat a karton és a mozaik közé!

Ha hézagok maradtak a mozaikok között, akkor egy vékony csíkkal ki lehet pótolni azokat.

Ha nem pontosan illeszkednek egymásra a széleken a matricák, egyszerűen csak vágd körbe egy éles ollóval!

Megterveztem és a kivitelezéshez 3 db 2,5×5 cm-es papírcsíkot használtam a nagyobb felületeknél. Itt is mindkét oldalt ragasztjuk!

És ha elkészültünk vele, egy ruhahengerrel letisztogathatjuk a függőnket. 

Nagyikám meg is kapta, és a szobája színfoltja lett! Sok sikert és nagyon szép pillanatokat kívánunk nektek!

Várjuk a képeket, mint mindig! :)

 

 

 

Tagged , , , , ,
0
    0
    Kosár
    Üres a kosárBolt