Alkotói élmény kortárs alkotások gyűrűjében

Most, hogy véget ért a nyár és közeledik egy kecskeméti művészeti vásár, ahol helyi művészek alkotásaira lehet majd szert tenni, és mi is ott leszünk két kisebb szőnyegünkkel, eszembe ötlött a még nyáron megrendezett első Szigma Jösszművészeti fesztivál.

Képek, szobrok, festmények, modern alkotások és workshopok kaptak helyet az épületben. Az első hétvégén mi is ott voltunk, és megmutattuk kis városunknak, hogy milyen egyszerű is a színes mozaik matricáinkkal az alkotás. Még akkor is, ha az ember éppen nem művésznek született.

A kiállítási tárgyakkal körül ölelve, az üvegtető alatt helyet kapva hamar megtöltötték asztalainkat a látogatók. Sorra jöttek, szemügyre vették az kiállítás darabjait, majd leültek hozzánk. A felnőttek és a fiatalok egyforma lelkesedéssel fogtak bele az alkotásba. Egy ilyen inspiratív környezetben nem is csoda, hogy az emberek is szerettek volna valami maradandót készíteni.

  Szigma Szigma Szigma

Hiába cserélődtek az asztalainknál a vendégek, szabad hely igen ritkán akadt. A fiatalabbak és néhány bevállalósabb felnőtt a földön talált magának helyet. Nagyon jó érzés volt látni a sok alkotni vágyó arcot, a belemélyülést, majd a végén a boldog és elégedett mosolyokat.

Szigma Szigma

A hangulat remek volt, a látogatók a modern művészetet magukba szívva és egy saját készítésű caraWonga mandalával a hónuk alatt tértek haza. Kétség nem férhet hozzá, lesz folytatás, mi már nagyon várjuk!

Szigma Szigma

Szigma

       

0
    0
    Kosár
    Üres a kosárBolt