Diákok, művészet, matematika

A várva várt nyári szünet előtti utolsó tanítási napon az ÉlményMűhely szervezésében több mint 50 diák és tanáraik vettek részt egy könnyed délelőttön.  A színes és változatos programon – melynek a kecskeméti Tudomány és Technika Háza adott otthont – a fiatalok logikája és fantáziája lett megmozgatva az asztaloknál tartott foglalkozásokon. A világ különböző tájairól érkezett logikai játékok között mi is helyet kaptunk a caraWonga mozaik matricáinkkal. 

workshop

Az ÉlményMűhely fáradhatatlanul járja a világot, hogy megmutassa a fiataloknak, a matematika nem is áll olyan messze a művészetektől. Ezt az összefüggést különböző kirakós játékokon keresztül szemlélteti. A foglalkozásokon a diákok egy adott témában egyszerre kapnak tudást és szereznek tapasztalatot, és mindeközben remekül szórakoznak.

     élményműhely          élményműhely kockák

Dr. Fenyvesi Kristóf, az Élményműhely alapítója eddig is nagyon szerette a caraWongát, és amit képviselünk. Szőnyegeink állandó kiegészítői az általa szervezett rendezvényeknek. Most, hogy Finnországból hazalátogatott, el is hívott minket egy délelőttre, hogy új termékünkkel, a textil mozaik matricákkal tartsunk workshoppot a fiataloknak. A csoportok 5. osztályosoktól egészen a 11. osztályos tanulókig voltak felosztva, a feladatuk pedig az volt, hogy a rombuszok segítségével alkossanak térbeli motívumokat.

diákok

A feladat nem okozott problémát a diákoknak, fantasztikus minták születtek. A gyerekek hamar ráéreztek a mozaikokban rejlő lehetőségekre. Széles mosollyal az arcunkon szemléltük a sok ügyes kezet, jóleső érzés volt látni az éppen készülő alkotásokat.

        szürke 3D          sárga kocka

A program végére elkészült az ÉlményMűhely rendezvényeinek elengedhetetlen eszköze, a kupola is. A délelőtt hamar elrepült, és azt hiszem, mindnyájunk nevében mondhatom, hogy  a diákok,  a tanáraik és mi előadók is feltöltve, élményekkel teli tértünk haza.

kupola

 

 

Tagged , , , ,
0
    0
    Kosár
    Üres a kosárBolt