Az otthon arcai – Modern stílus

A legkedveltebb belsőépitészeti stílusok egyike, melynek már a neve is jól jellemzi, a mai kor emberének igényeire lett szabva. Egyszerű, letisztult, praktikus, mégis otthonos hangulatú. Ez a modern stílus, melyet Az otthon arcai című cikksorozatunkban elsőként mutatunk be.

bee cat

A modern stílus szereti a praktikusságot és a szellős tereket. Ez nem azt jelenti, hogy 100m2 alatt nem is beszélhetünk róla, sőt a kislakások egyik igen kedvelt irányzata, mert stílusjegyyei nagyon szépen megjeleníthetőek kis terekben is. Egy modern hangulatú otthon sosem zsúfolt, vannak benne virágok, találunk ott díszeket, képeket, de mindent csak módjával.
Színvilágára a szürke és fehér mellett az otthonos barna és bézs színek jellemzőek, melyeket helyenként egy-egy élénkebb kiegészítő (például egy kanapé,vagy váza) pezsdít fel. Fényforrásnak is a természetes és a meleg fény élvez elsőbbséget, bár bizonyos helységekben a hideg fényforrásokat is használják.

modern color purple

Függönyt, tapétát és szőnyeget főként dekor elemként használ ez a stílus. Ezek általában színes, és/vagy geometrikus mintájú darabok, melyek minél egyedibb, különlegesebb kinézetűek, annál jobb. A geometria az otthon egészét jellemzi, de a sok szögletes belsőépítészeti megoldás és bútorok mellett megjelennek a lekerekített elemek is.
A bútorokra a kényelem jellemző. Anyaghasználata igen széleskörű; a fa, a fém, a kő, az üveg, a bőr, az alumínium és a műanyag, melyeket szívesen vegyít is egymással. A dekorációs elemek elrendezésére sincsenek merev szabályok, ugyanúgy lehetnek párba, mint páratlanul. Egy modern hangulatú otthon mindig rendezett és kimért, de ugyanakkor melegséget és életet sugárzó.

modern color blue

Következő bejegyzésünkben a minimalista stílus letisztult vonalairól lesz szó.

Tagged , ,