Egy szőnyeg újjászületése

Az újrahasznosítás a tárgyak reinkarnációja. Ez az a folyamat, mellyel kicsit könnyebbé tehetjük a Föld szemétdomboktól terhes életét. Ez számunkra fontos dolog, ezért szőnyegeinket környezettudatos módon, újrahasznosított alapanyagból készítjük. A következő képek a caraWonga környezetbarát vonásait mutatják be.

Szőnyegeink 80% újrahasznosított alapanyagból készülnek. A kiállítások és expok megrendezése során hatalmas, több száz négyzetméternyi területet borítanak le szőnyeggel. A színpadok és egyes elemek körbevágásakor leesett anyag bár érintetlen, veszélyes hulladéknak minősítik. Mi ezeket a szőnyeg darabokat vásároljuk fel és használjuk alapanyagként.

A szőnyeget méretre daraboljuk, majd egy manuális hengerstanc és egy stanckés segítségével készítjük el saját tervezésű moduljainkat. A gyártási folyamat során nem használunk vegyszert, vizet és foszilis energiát.

A szőnyeg moduljai elférnek egy dobozban. Így a szállítás egyszerű és helytakarékos. A dobozt a későbbiekben tárolódoboznak is használhatjuk.

     

Tagged ,